Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem ovih web stranica.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna – ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, na primjer, ako je netko mogao saznati vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese koju možete pronaći na našim kontakt stranicama.

Popunjavanjem naših obrazaca za registraciju (na primjer putem naših web stranica ili mobilnih aplikacija (“aplikacije”) ili kontinuiranim korištenjem naših usluga, pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.

Voditelj obrade podataka je društvo/tvrtka čiju web stranicu upravo posjećujete preko istoimene domene na kojoj ste sada.

1.   PODACI KOJE PRIKUPLJAMO
Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1   Informacije koje nam dajete
1.1.1   Informacije nužne za korištenje ovih web stranica

Kada komunicirate s ovlaštenim osobama naše tvrtke ili koristite ovu web stranicu za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

1.1.2   Podaci koje ste nam poslali
Možete nam poslati i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Drugi podaci – možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija, odgovaranja na ankete, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih značajki ovih web stranica.

Zakon Europske unije postavlja posebna pravila za obrađivanje “posebnih kategorija osobnih podataka”, koji uključuju vjersko opredjeljenje, političko opredjeljenje te zanimaju li vas muškarci ili žene. Odlučite li dodati takve podatke u bulo kakvom kontaktu sa nama, mi ih primamo, obrađujemo i pohranjujemo. Takve podatke upotrijebit ćemo samo uz vaše dopuštenje.

1.2   Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja ovih web stranica.
Kada koristite ove web stranica, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga..

Informacije o geografskoj lokaciji – kada koristite određene usluge ovih wen stranica, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja.

Informacije o načinu korištenja ovih web stranica – prikupljamo informacije o vašim interakcijama, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje.

Zapisnik podataka i podataka o uređaju – automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite web stranice, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili web stranicu (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

Kolačići i slične tehnologije – koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.

1.3   Informacije koje prikupljamo od trećih strana
Web stranica može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste web stranicu ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem ove web stranice. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Usluge treće strane – ako povezujete, povežete se ili se prijavite na naše web stranice putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook, Twitter), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

Ostali izvori – u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

2.   KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO
Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja naše tvrtke, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

2.1   Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj web stranica
Omogućujemo vam pristup i korištenje ovih web stranica;
Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo ove web stranice i vaše korisničko iskustvo, primjerice obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;
Pružamo vam korisničku podršku;
Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati ove web stranice te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo provoditi profiliranje na temelju vaših interakcija s ovim web stranicama, povijesti pretraživanja i provedenih kupnji te drugih sadržaja koji ste poslali.
Obrađujemo ove informacije s obzirom na naš legitimni interes za funkcioniranje i poboljšanje ovih web stranica i iskustva naših korisnika, kao i kada je to potrebno radi odgovarajuće provedbe ugovora s vama.

2.2   Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja
Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;
Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup web stranicama, ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za našu web stranicu, druge korisnike ili treće strane.
Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti, kako bismo mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama i u skladu s primjenjivim zakonima.

2.3   Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga
Šaljemo vam promotivne poruke, oglase i druge informacije koje bi vam mogle biti od interesa na temelju vaših preferencija (uključujući informacije o najnovijim vijestima ili partnerskim kampanjama i uslugama) i oglase društvenih mreža, putem platformi društvenih mreža, kao što su Facebook ili Google, ili putem naših partnera u oglašavanju.
Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;
Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja vlasnik ovih web stranica, njegovi partneri ili treće strane.
Provodimo profiliranje vaših osobina i preferencija (na temelju informacija koje ste nam dali, vaše interakcije s ovom web stranicom, informacija dobivenih od trećih strana i vaše povijesti pretraživanja, da vam šaljemo poruke, oglase i druge relevantne informacije koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa;
Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku, s obzirom na naš legitimni interes za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti dijelom vaših interesa.

2.4   Kontaktiranje
Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

obavijesti o promjenama naših pravila i Uvjeta korištenja;
provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;
slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama
Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

3.   DIJELJENJE I OTKRIVANJE
Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

3.1   Uz vašu suglasnost
Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašim podacimau ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri vlasnika ovih web stranica ili treće strane.

3.2   Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava
Vlasnik ovih web stranica može objaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje usmjerene protiv vlasnik ovih web stranica, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti ovih web stranica, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.

Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema  našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.3   Pružatelji usluga

Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na ovim web stranicama i izvan njega.

3.3.1   Oglašivači
Oglašivačima pružamo izvješća o vrstama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, ali ne dijelimo podatke koji vas osobno identificiraju (podaci kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi vas se kontaktiralo ili identificiralo) osim ako nam date dopuštenje. Na primjer, pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Zagrebu) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku. Također potvrđujemo koji su oglasi na ovim web stranicama doveli do kupnje ili aktivnosti u vezi s oglašivačem.

3.3.2   Partneri za mjerenja
Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.

3.3.3   Prodavatelji i pružatelji usluga
Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, kao primjerice pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.

3.3.4   Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi
Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

3.4   Društvene mreže
Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.

Ova web stranica ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga.

3.5   Poslovni transferi
Ako se vlasnik ovh web stranica obveže ili budu uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovine ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence).

3.6   Skupni podaci
Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne prepoznaju ili ne referiraju pojedinačne korisnike) i druge anonimne informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje te u druge poslove svrhe.

4.   OSTALE VAŽNE INFORMACIJE
4.1   Analiza vaših komunikacija
Možemo pregledati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije putem ovih web stranica (forme) ili na stranicama naših društvenih mreža, za prevenciju prijevara, procjenu rizika, usklađenosti s propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Primjerice, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili, poboljšali i proširili ponudu proizvoda. Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije kako bismo vam poslali marketinške poruke treće strane, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija.

Te se aktivnosti provode na temelju našeg legitimnog interesa za osiguravanje usklađenosti s primjenjivim zakonima i našim Uvjetima, sprječavanje prijevara, promicanje sigurnosti i poboljšanje i osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

5.   PARTNERI TREĆIH STRANA
Ova web stranica može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). Ova web stranica ne posjeduje niti kontrolira ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, ovim web stranicama ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

6.   VAŠA PRAVA
Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte istaknute na kontakt stranicama. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

6.1   Upravljanje vašim informacijama
Ako ste odabrali povezivanje na ove web stranice putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje vaših osobnih podataka ažuriranim.

6.2   Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka
Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama (a koje ne možete ažurirati na vašem korisničkom računu).

6.3   Zadržavanje i brisanje podataka
Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

6.4   Dostavljanje pritužbi
Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane vlasnika ovih web stranica, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

7.   SIGURNOST
Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vaših podataka, odmah nas kontaktirajte.

8.   PROMJENE OVIH PRAVILA
Ova web stranica i tvrtka vlasnik ovih web stranica pridržavaju pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete prestati posjećivati ove web stranice. Ako unatoč izmjenama nastavite pristupati ovim web stranicama vaš daljnji pristup i korištenje ovih web stranica bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

9.   KONTAKTIRAJTE NAS
Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati putem istaknutih informacija na kontakt web stranicama:

 

POLITIKA KORIŠTENJA KOLAČIĆA
1.   Što su kolačići i tehnologije praćenja?
Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;
kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo ove web stranice, sjećajući se vaših preferencija i postavki;
Podaci pohranjeni korištenjem kolačićana na ovim web stranicama ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

2.   Postoje različite vrste kolačića:
2.1   Kolačići prve strane
Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.

2.2   Kolačići treće strane
Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. OVa web stranica može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite sadržaj sa naših web stranica, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane – možete ih isključiti, ali ne putem nas.

2.3   Kolačići sesije
Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

2.4   Trajni kolačići
Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

2.5   Neophodni kolačići
Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova naših web stranica. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

2.6   Funkcionalni kolačići
Oni nam pomažu da prilagodimo web stranicu, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

2.7   Kolačići izvedbe
To nam pomaže da shvatimo kako posjetitelji koriste web stranicu, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad angažiramo i druge kompanije da analiziraju kako posjetitelji koriste naše web stranice. Te tvrtke mogu postaviti vlastite kolačiće izvedbe. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam web stranica.

2.8   Kolačići za oglašavanje
Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete ovim web stranicama, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web mjestima.

3.   Koliko dugo traju kolačići?
Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

4.   Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?
Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.

Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama ovih web stranica ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.

Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

5.   Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?
Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas putem ove web stranice. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

6.   Kako mogu kontaktirati vlasnika ove web stranice?
Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima putem istaknutih informacija na kontakt stranicama